sportactiviteiten


 

Naast tennis, paardrijden, wandelen en rotsklimmen zijn volgende sporten bijzonder populair aan onze Costa en kunnen allemaal via ons geboekt worden:


Golf:

De unieke locatie van Caballito de mar maakt haar de ideale uitvalsbasis voor al de golfbanen in de buurt. Op wandelafstand is er ‘Golf Ifach’ een par 30, 9 hole golfterrein met prachtig zeezicht. De dichtbijzijnde golfterreinen (18 hole) binnen een straal van 30 km zijn: Don Cayo in Altea, Golf in Javea en Oliva Nova in Oliva. In Benidorm en La sella in Denia. In de Comunidad Valenciana zijn er uiteraard nog veel meer golfbanen waaronder een aantal championship courses, zeker de moeite van een bezoekje waard. Wij bieden kortingen op alle greenfees aan (tussen 20 en 80 euro) en voor het optimaliseren van je golfswing en techniek organiseren wij ook videoteaching en prive les. We kunnen uiteraard een aangepast weekprogramma maken zodat er elke dag op een ander terrein kan gespeeld worden.


Sup, Zeilen, Windsurfen, Catamaran, Kayak:

In Les Basetes, een klein baaitje aan de kust van Benissa op 6 km van Caballito de mar tref je het watersportcentrum van Vicky en Tatoo aan. Zij leren hoe je de zee kan bevaren op een plank of in een bootje. Alles wat met wind en water te maken heeft leer je hier: Suppen, zeilen, windsurfen, kayaken, catamaran, wakeboarding... ze doen het allemaal. www.lasantipodas.com


Kytesurfing, Golfsurfen en Sup:

Als je les wil krijgen van een echte ‘surfdude’aloha style dan is Raz Hafees ‘ the man’. Hij leert je kneepjes van het kytesurfen, golfsurfen en sup. Hij is de ‘coolste’ ‘dude’ van de Costa Blanca.www.gravitycartelsurfshop.com


Fietsen en Mountainbiken:

Profesionele fietsen en mountainbikes op ieders maat kunnen hier per dag of per week gehuurd worden. De heuvels van Moraira, Benissa, Altea, Finestrat, Calpe en Guadeles zijn het ideale parcous om de uithouding van zowel de professionele als de ocasionele fietser te testen. Hiet is ook hier dat veel van de belgische renners hun hoogtestages komen doorlopen. Georganiseerde fietsroutes zijn ook beschikbaar: zie www.catenacycling.com.


Duiken:

Wij werken samen met duikclub Les Basetes in Benissa. Del Shaerer neemt je mee in het onderwaterleven van de Costa Blanca en laat je de mooiste plekjes rond de Penon de Ifach zien.
www.buceo-costa-blanca.com